Fürdőgolyó készítése
2010. augusztus 14. írta: kreativotlet

Fürdőgolyó készítése

Annyira belevetettem magam a szappanok világába, hogy kedvem támadt más egyéb  dolgok készítéséhez is. Nagyon jó a saját magunk által készített szappan, kozmetikum, vagy egyéb más természtes anyagból készült házi készítmény (pl. fürdősó, fürdőgolyó) arra, hogy megajándékozzunk vele valakit. Magunk szabhatjuk meg az illat és hatóanyag összetételt is, és nem kell hozzá nagy tudás sem. Bárki képes elkészíteni a alábbi recept alapján ezt a fürdőgolyót, és ezzel örömet tud szerezni barátainak, ismerőseinek, családtagjainak.

Többféle fürdősó és fürdőgolyó receptem van, most itt szeretném megosztani az egyiket, aminek az elkészítése nagyon egyszerű.

1 csésze citromsav

1 csésze szódabikarbóna

1/2 csésze kukoricakeményítő

1/2 csésze olaj (bármilyen olaj jó, akár napraforgó is)

ételfesték, illóolaj

A száraz összetevőket összekeverjük egy edényben, hozzáadunk pár csepp ételszinezéket, és pár csepp illóolajat. Majd a sima olajat is óvatosan hozzákeverjük. A legjobb, ha egy kis sprickába tesszük, és így egyenletesen eloszlatva adhatjuk hozzá. Formákba nyomkodjuk. Lehet ez gipsz forma, vagy kerek műanyag forma is. Hagyjuk amíg megszárad, becsomagoljuk, és máris kész az ajándék. Mivel a szín és az illat  sokféle lehet, érdemes kisérletezgetni vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativotlet.blog.hu/api/trackback/id/tr272220829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása