Kezdő varrótanfolyam
2011. február 10. írta: kreativotlet

Kezdő varrótanfolyam

Nagyon sok ember van a környezetemben, akik szeretnének varrni megtanulni, de nem igazán találnak rá lehetőséget. Vásárolnak, vagy örököltek egy varrógépet, de nem tudják hogyan kezdjenek hozzá, hogyan kell egyáltalán a gépet befűzni, hogyan legyen a segítségére a varrógép.

A mai válságos időben bizony jól  jön ha valaki legalább alapszinten ismeri a varrógépet, tud varrni, meg tudja javítani a családban elszakadt egy-két ruhadarabot stb. Pénz lehet megtakarítani, ha az egyszerűbb dolgokat meg tudjuk varrni, nem kell a varrónőhöz szaladni felhajtani a nadrágot, vagy ha kiszakadt a kabátunk be tudjuk stoppolni. Régebben az általános iskolákban tanították varrni a lányokat, de sajnos mostanra ez szinte teljesen megszűnt.

A vállalkozóbb kedvüek el tudják készíteni akár a lakásuk dekorációját, függönyöket, terítőket, párnákat, ágyneműket takarókat. Egy-egy darab elkészítéséhez még anyagot sem kell vásárolnunk, elég csupán szétnéznünk a szekrénybe, ahol biztos van egy jópár már nem használt ruhadarab, ami kiváló alapanyag lehet.

Varrhatunk saját magunknak, de ajándékba is edényfogó kesztyűt, vagy akár kötényt is. Ezek nem igényelnek nagy tudást, egy kezdő varrónő,  -aki most ismerkedik a varrógéppel - is el tudja készíteni. Vagy párnákat, bevásárló szatyrokat stb.

Aztán ott vannak divatlapok amelyek kész szabásmintákat tartalmaznak. Ha tudjuk hogy milyen a méretünk, akkor szabás tudás nélkül is elkészíthetjük a ruhatárunk egyes darabjait. Régebben nagyon sokat varrtam újságokból. Először nekem is gondot jelentett, hogy hogyan is lehet kiigazodni a sok vonal között, de aztán megtanultam, és ma már élvezem a varrást.

Ha szeretnéd te is megtanulni a varrás alapjait, vagy segítséget szeretnél a varrógéped megismeréséhez, akkor jelentkezhetsz a folyamatosan induló kezdő hobbivarrónő tanfolyamokra, ahol a varrógéppel való ismeretségtől kezdve meg tudod tanulni, hogy hogyan tudsz eligazodni az újságok szabásmintáin, valamint hogyan tudsz megvarrni magadnak apróbb dolgokat, (táska, párna, ágynemű, függöny, neszeszer, tolltartó, mobiltartó, takaró, stb) valamint méret után hogyan tudsz magadnak elkészíteni egy szoknyát.

Jelentkezhetsz budapesti tanfolyamokra: vireanki@gmail.com e-mail cimen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativotlet.blog.hu/api/trackback/id/tr22651053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása