A divat mondja meg hogy ki vagy?
2012. február 14. írta: kreativotlet

A divat mondja meg hogy ki vagy?

A mai rohanó világunkban sokszor nehéz a  legutolsó divatot követni. Többször olyan gyorsan változnak a trendek, hogy mire megszokná az ember az ujdonságot már szinte ki is ment a divatból.

A divat már az iskolában elkezdődik, sőt talán már csecsemő vagy kisgyermek korban. Régen pólyába tették a kisbabákat, ma viszont sokszor "elegáns" farmernadrágban látjuk az apróságokat a legújabb trendi babakocsikban pózolni.

Aztán jön az óvodás kor amikor már a pici csemete maga választja ki, hogy mit szeretne felvenni, és reggelente nem tágít a kedvenc ruhadarab felvételétől. Emlékszem egy kisfiúra, akinek egy barna ing volt a kedvence, és szinte állandóan azt akarta felvenni. Vagy egy kislány, akinek a rózsaszín tetszett, és más szín szóba sem jöhetett nála.

Ilyenkor az ész érvek nem hatnak, sajnos a beletörődés gyorsabb öltözködést eredményez.

Már ilyen korban is igazi egyéniségek. Vannak olyan gyerekek, akik kifinomult érzékkel rendelkeznek már egészen kis korban, és képesek az egyéniségüknek megfelelően öltözködni. Sokszor még az apróbb kiegészítőkre is oda figyelnek.

Az iskolás korban már márka függővé válnak vagy válhatnak a fiatalok, mivel az osztálytársak nagyban befolyásolják az öltözködésüket, megjelenésüket. De a márkát azt ugye meg kell fizetni. Kevesen engedhetik meg maguknak, hogy a gyorsan cseperedő gyermeküknek mindíg a legújabb márkát, a legdivatosabb ruhát és cipőt megvásárolják.

Itt viszont nagyon jó szolgálatot tehetnek a turkálók, ahol nagyon sok új, vagy alig használt márkás cuccot lehet találni. De mit tegyen az, akinek a környékén nincs ilyen lehetőség, vagy a kínálat nem éppen az amit szeretne.

Erre megoldás az internet. Egyre több lehetőség van márkás, jó minőségü új vagy használt ruhadarab beszerzésére. Pl. tesz-vesz, vatera, és egyéb aukciós oldalak.

Itt kényelmesen ki lehet választani akár a gyerkőccel közösen, hogy mi lenne a kivánsága, és sokszor nagyon jutányos áron lehet hozzájutni egy-egy ruhadarabhoz.

De persze nem csak a gyerekeknek szánt ruhadarab megvásárlása miatt érdemes felkeresni ezeket az oldalakat, hanem magunk miatt is

A kínálat óriási. Lehet kapni koktélruhát, alkalmiruhát, táskát, de még eskövői ruhát is.

De ha a közelünkben van egy jó kis turkáló, azt is érdemes időnként felkeresni.

Olyan szemmel is érdemes szétnézni, hogy hátha találunk valami olyan dolgot olcsón, amit egy kis időráfordítással át tudunk alakítani. Pl. lyukas farmernadrágból trendi táskát, vagy ékszert lehet készíteni. Van amit a kiegészítőiért érdemes megvenni, mert olyan szép gomb van rajta például, hogy egy feltűnő, dekoratív ékszert készíthetünk belőle, vagy egy-két ruhadarabot egy kicsit átalakítva divatossá tehetünk.

Nem feltétlenül szükséges a nagyáruházak kínálatából öltözködnünk ahhoz, hogy divatosak legyünk.

Aztán nagyon sok plázában szinte egymást érik az akciók, leárazások, szezonvégi vásárok.

Jelentős kedvezménnyel hozzájuthatunk egy-egy ruhadarabhoz, vagy cipőhöz, mivel az áruházba jön a következő szezon friss áruja, ezért olcsón kiakciózzák.

Az öltözködésben és a divat követésében is legyünk kreatívak, fedezzünk fel jó lelőhelyeket, üzleteket, és kövessük a divatot találékonyan....

Végezetül nem feltétlenül kell a legutolsó divatot követni ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, hanem igyekezzünk megtalálni az egyéniségünkhöz legközelebb álló ruhadarabokat és belső kisugárzásunk segítségével mutassuk meg önmagunkat.

 

Ez a bejegyzés a TeszVesz blogger versenyén indul: www.teszvesz.hu/bloggerverseny

Jelentkezz Te is!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativotlet.blog.hu/api/trackback/id/tr394104580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lomaquilt 2012.02.14. 18:41:00

Az iskolában ezért volt jó régen a köpeny ami ápolt s eltakart. Ennek mai változata egyes iskolák egyenruhája, ahol kinézetre a gyerekek egyformák. Persze itt a drága angol, amerikai stb.magániskolák másolása van a háttérben ahelyett, hogy egyszerű változatot vennének alapul.

kreativotlet 2012.02.15. 07:59:33

@lomaquilt:
Igen, az iskola köpenynek volt haszna. Védte a ruhát, és talán nem annyira a divatról szólt az iskola. A szerényebb anyagi helyzetben lévők nem érezhették magukat annyira hátrányban a ruházatuk miatt mint esetleg manapság.
De én sokszor tapasztaltam azt, hogy nem is a ruhákkal van a probléma, hanem az ízléssel, az öltözet összeállításával, a szinek harmonizálásával. A gyerekeknek meg kell tanítani, hogy legyen igényük a jó megjelenésre, és ez nem feltétlenül drága ruhákat jelent. Ha színben harmonizáló ruhadarabokat vesznek fel, akkor sokkal kellemesebb az összhang.
Aztán tapasztaltam azt is, hogy egy többgyerekes anyuka sajnos spórolt a vasalással, és a gyerekek olyan ágról szakadtaknak tűntek, pedig ha kivasalta volna a ruhácskákat, akkor nem keltettek volna szánalmat az emberekben.
süti beállítások módosítása