Citromos kecsketej szappan
2010. szeptember 03. írta: kreativotlet

Citromos kecsketej szappan

Elkészült egy újabb kecsketejes szappan. Csokoládés és paprikás szappan darabokkal van díszítve.

Mióta a saját szappanjainkat használjuk a bőrünk állaga sokat javult, nekem nincs szükségem többé testápolóra, nem viszket a bőröm.

Ha szeretnél te is ilyen szappanokat készíteni a családod számára szívesen megtanítalak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativotlet.blog.hu/api/trackback/id/tr862268291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katee3 2010.10.30. 19:16:58

Szia,

a segítségedet szeretném kérni szappanöntés ügyben. Nagyon érzékeny a bőröm, és azt szeretném megtudni, hogy mit milyen arányban, hogyan kell keverni egymással, hogy kecsketejes szappant tudjak itthonra csinálni magamnak ? Válaszodat előre is köszönöm! Kata

kreativotlet 2010.10.30. 19:27:52

@katee3: Szia Kata!
A szappanöntés és a szappankészítés között az a különbség, hogy a szappanöntésnél egy kész szappant öntesz formákba, míg a szappankészítésnél magad készíted el a szappant különböző növényi olajokból, desztiláltvízből, nátriumhidroxidból, valamint illóolajokból.
A blogomban írok receptet, annak alapján el tudod készíteni a szappant, ha nem vagy kezdő. De a nátriumhidroxid egy veszélyes anyag, égési sérüléseket okozhat, ezért csak megfelelő védőfelszerelésben ajánlatos vele dolgozni. A nem kecsketejes natúr szappan is jó az érzékeny bőrre, mivel nincs benne olyan anyag ami szárítaná a bőrödet. Az elkészült szappannak általában 2-4 hétig állnia kell, és aztán tudod használni. Kati

katee3 2010.10.30. 21:34:33

Köszönöm a választ. Még nem készítettem otthon házilag szappant, csak masszázstömböt. Az a rész nem tiszta, hogy milyen sorrendben kell a dolgokat összekeverni, és hogyan. Gondolom a NaOH-t kell a desztilált vízzel összekeverni, exoterm folyamat hatására forró lesz. Az olajokat, zsírokat kell-e melegíteni, illetve a NaOH-t még forrón, vagy akkor kell hozzáönteni amikor már kihűlt ? A tejet hidegen vagy melegen kell hozzátenni ? Milyen edényben kell ezeket összekeverni ? Hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha van még valami amit érdemes észben tartani kérlek írd le. :) Köszönöm a segítséget!

kreativotlet 2010.10.30. 21:45:28

@katee3: Igen a desztilált vizbe kell a NaOH-t önteni (ha kecsketejest szeretnél akkor a fagyasztott kecsketejbe kell). Az olajokat összemelegíteni, és a két résznek kb. 50-60 fokosnak kell lennie, amikor az olajokba beleöntöd a NaOH-s keveréket. Az olajokat egy rozsdamentes fazékba szoktam tenni, az NaOH-t pedig egy műanyag edénybe. Mindenféleképpen kesztyűben és védőszemüvegben dolgozz.

katee3 2010.10.30. 22:23:29

Köszönöm a segítséged! Most már csak egy kecskét kell kerítenem a közelben. ;)

kreativotlet 2010.10.30. 22:26:57

@katee3: Az a legkevesebb! De azt meg is kell fejni! :)

lizyke_ 2010.11.06. 20:00:39

Szia!

Szeretném megtanulni a szappankészítést, a tanfolyam Budapesten van én nekem sajnos elég messze. Azt olvastam a blogodban, hogy:Ha szeretnél te is ilyen szappanokat készíteni a családod számára szívesen megtanítalak.
Szóval én szeretnék.... :)
Tudnál egy részletes leírást adni a lépésekről, hozzávalókról?

Előre is köszönöm!
címem:pppkrsztn@gmail.com

Papp Krisztina

Kertészlányka 2010.11.11. 20:47:20

Szia Kati! Engem is érdekelne a szappanöntés, megmaradt egy pár olyan növényi alapanyag, ami teába nem jó, így gondoltam, kipróbálnám a szappankészítést. Ha van leírásod, kérlek nekem is küldd el. Hálás köszönet érte! e-mail címem: bogos.anett@gmail.com
süti beállítások módosítása