Tolltartó, neszeszer szabásminta és leírás
2010. szeptember 04. írta: kreativotlet

Tolltartó, neszeszer szabásminta és leírás

Szükségünk van egy 21 x 23 cm-es anyagra, két kört kivágunk aminek az ármérője 7,5 cm, egy 23 cm-es cipzárra, (én méteres cipzárral dolgozom, mert egyszerűbb és olcsóbb, valamint két kis zsinórra a cipzárhoz (én ezt gumis zsinórból szoktam levágni), valamint, ha be akarjuk bélelni akkor bélésre, ami megegyezik a külső anyag méretével. Ezenkívül két pánt az oldalsó körök bevarrása után, hogy eltisztázzuk vele.

 

Ha elég merev a külső anyagunk, akkor készíthetjük bélés nélkül is, úgy egyszerűbb. De most a bélelt változatot mutatom meg. Ha béleletlent készítünk akkor csak a két oldalát, a cipzárt ahová bevarrjuk azt kell eltisztázni. Végülis a fent megadott méreteket bármilyen méretüre meg lehet változtatni, ha akár kisebbet, akár nagyobbat szeretnénk. Ennél kisebbet nem igazán érdemes, mert nehéz a megvarrása, de nagyobbat érdemes, mert akár neszeszernek is jó, sminkes dolgokat is lehet benne tartani...

Színt színre fordítjuk, közzéfogjuk a cipzárt, és cipzárvarró talppal összevarrjuk a két anyagot. Azért fontos a cipzárvarró talp, mert akkor szorosan a cipzár mellett tudunk varrni.

 

 

 

 

 

Letűzzük a bélést.

 

 

 

 

 

 

 

Letűzzük a színéről is.

 

 

 

 

 

 

A másik oldalon ugyanezt megcsináljuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kifordítjuk, rávarrjuk mind a két oldalra a zsinórt a képen látható módon.

 

 

 

 

 

 

Ha bélelt, akkor összevarrjuk a bélést és a külső anyagot (a két kört).

 

 

 

 

 

 

Belevarrjuk a két kört a két oldalába.

 

 

 

 

 

 

A szegő pánttal eltisztázzuk a varrást.

 

 

 

 

 

 

Elkészült!

Jó munkát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativotlet.blog.hu/api/trackback/id/tr552270336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása