Fess pontokból...
2019. március 06. írta: kreativotlet

Fess pontokból...

Mandalafestés

Szeretnél mandalát festeni?  Aki még nem ismeri, annak megmutatom a pontozásos festést. Nagyon egyszerű, a jó eszköz megválasztásával szinte elrontani sem lehet. Nem kell semmilyen festői véna hozzá. Az alábbi videók bemutatják, hogy hogyan és mivel érdemes kipróbálni.

Egy hobbi boltban kapható feszített vásznat fessünk le feketére.

Találjuk ki, hogy milyen mintát szeretnénk festeni, csak egyszerű kört, vagy esetleg valamilyen csipketerítőt utánzó mintát. Vonalzó és körző segítségével rajzoljuk fel a mintát a vászonra.... Ebben is sokat segít a videó.

A minta felvitelére használhatunk stencilt is, amit ceruzával átrajzolva átvihetünk a vászonra.

Válasszuk ki a színeket. Akril festékkel dolgozzunk. Fontos a festék állaga. Próbáljuk ki előbb egy darab papíron. Ha túl sűrű, akkor "púpos" lesz, ha túl folyékony, akkor pedig nem tudunk egyforma pöttyöket rakni, mert az eszközről lefolyik amivel pöttyözünk. Tehát ellenőrizzük a festéket mielőtt belekezdünk a tényleges munkába.

Aztán már csak a megfelelő eszközt kell kiválasztani amivel pöttyözünk.Van aki ecsettel, van aki fültisztítóval, pálcikával, ceruzavéggel, pontozóval dolgozik. Attól függ mekkora méretű pontokat szeretnénk festeni, annak megfelelően válasszuk az eszközt, én például a különböző méretű ecset végeket kedvelem, de az apróbb pöttyökhöz mindenféleképpen a pontozókat javaslom, vagy akár fogpiszkálót.

Ha igazán tartóssá szeretnénk tenni a festményünket, akkor a végén lelakkozhatjuk matt vagy fényes lakkal, vagy dekupázs ragasztóval is átkenhetjük.

 

 

Statisztikák

 

 

 

Jó munkát!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativotlet.blog.hu/api/trackback/id/tr9414669139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása