Nyaklánc és karkötő gyöngyből
2011. október 03. írta: kreativotlet

Nyaklánc és karkötő gyöngyből

 

 

 

 

 

 

 

Készítettem egy egyszerű nyakláncot és egy karkötőt. Ha te is szeretnél hasonlót alkotni, akkor leírom az egyszerű lépéseket.

Hozzávalók: ki kell választani, hogy milyen színű, és formájú gyöngyökből szeretnéd a nyakláncot. A gyöngyökhöz illő sodronyból vágj le 3 megfelelő hosszúságút. (Ha hosszabb az nem baj, de toldani nem lehet.) Azután kell 2 db nagyobb méretű stopper, valamint hozzáillő kapocs és karika amivel a nyaklánc záródni fog.

Egybefogom a három sodronyt, átfűzöm a stopperen, a kapcson, majd, visszafűzöm a stopperen, és a stoppert rögzítem.

Először felfűztem egy nagyobb gyöngyszemet amivel eltüntettem a visszahajtott sodronynak a végét.

Ezután felfűztem minden egyes szálra gyöngyöket, szabadon választott sorrendben.

Ezután elkezdem összefonni a 3 szálat, úgy hogy mindig csak egy gyöngyöt engedek le a fonásba, és így haladok amíg el nem érem a kívánt hosszúságot.

A végén szintén egy nagyobb gyöngyöt fűzök fel, majd a stoppert, végül a karikát (amibe a kapcsot lehet majd belecsatolni), és visszafűzöm a 3 szálat a stopperbe meg a nagyobb gyöngyszembe. Zárom a stoppert, és kész.

Menet közben érdemes eligazgatni a gyöngyöket, hogy szépen álljanak.

Ez a garnitúra rövid idő alatt elkészíthető, sőt még fülbevalóval is lehet bővíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativotlet.blog.hu/api/trackback/id/tr43274583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása