Csokoládés-mentás kecsketejes szappan recept
2010. augusztus 17. írta: kreativotlet

Csokoládés-mentás kecsketejes szappan recept

Elég régóta keresem a lehetőségét a szappankészítésnek. A kreatív könyvek  csak  szappan öntésről szólnak, ami azt jelenti, hogy végy egy kész szappan tömböt (glicerin tömböt), és aztán azt kedvedre színezheted, illatosíthatod, és formába öntheted. De számomra a szappankészítés nem csupán szappanöntésről szól. Kutatómunkába kezdtem, és az interneten és egyéb könyvekben megtaláltam a megoldást, hogy hogyan lehet olajokból, zsírokból természetes szappant készíteni. Amit aztán szintén tudok szinezni, illatosítani és formába önteni. Ezért aztán nekiláttam, de voltak persze kudarcok is, mivel nem mindig sikerült úgy ahogy én szerettem volna. A visszajelzések alapján a házikészítésű szappan igazi luxus, az összetételét és a hatását tekintve is, mivel nincs benne semmi ártalmas anyag ami esetleg szárítná vagy tönkretenné a bőrt. Érdemes elkezdeni szappant készíteni, mert a megfelelő eszközök beszerzésével, és kellő odafigyeléssel akár a konyhánkban is végezhetjük ezt a tevékenységünket, amivel saját magunknak és másoknak is örömet tudunk szerezni, arról nem is beszélve, hogy mennyi pénzt tudunk megspórolni vele.

Az egyik legkedveltebb szappan a csokoládés mentás. Most itt megosztok egy receptet. Érdemes kipróbálni, mert a végeredmény egyedülálló, akár ajándéknak, akár saját felhasználásra.

300 gr kókuszolaj

300 gr pálmaolaj

200 gr olívaolaj

100 gr szójaolaj

50 gr napraforgóolaj

50 gr kakaóvaj

146 gr Nátrium-hidroxid

359 gr hideg kecsketej

20 ml menta illóolaj

kb. 2 evőkanál kakaó

 

A menta kiválóan frissít, a kakaó hatására pedig a bőr feszesebb, rugalmasabbá válik, kiválóan hidratál és táplálja a bőrt. Ezenkivűl a kecsketej is puhítja a bőrt, nem szárad ki, kellemes tapintású lesz.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativotlet.blog.hu/api/trackback/id/tr942227211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása