Gyöngyrózsa
2010. december 01. írta: kreativotlet

Gyöngyrózsa

Csak egy szál rózsa is lehet szép ajándék. A gyöngytől is függ, hogy milyen lesz. Aprószemű gyöngyből, vagy teklából, fehérből vagy pirosból....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy kb. 30 cm hosszú drótra felveszünk 3 szem gyöngyöt. Keresztbefűzzük a két szélsőn. Felveszünk 4 szem gyöngyöt, és jobbról és balról is átfűzzük rajtuk. A következő sorban 6 szemet veszünk fel, és ugyanígy járunk el, majd 8 - 10 - 12 - 14 - 16 szemet, amit hasonlóan fűzünk fel. Aztán felveszünk 9 - 9 szemet, és visszöltünk az első szembe. Ezzel kész is vagyunk egy szirommal. Tetszőleges számban készítünk szirmokat, majd rózsaformára formáljuk. Készíthetünk zöldből leveleket is. a drótokat virágkötözővel betekerjük, közbe hozzáfogjuk a leveleket is.

Máris mehet a vázába! A vízről megfeledkezhetünk!

Jó munkát!

A forrás.

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativotlet.blog.hu/api/trackback/id/tr942486181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamy16 2011.08.07. 22:10:04

Ez nagyon szép.Meg fogom csinálni.Csak azt nem értem, hogy ha meg vannak a szirmok utána mit kell csinálni? Egyszerűen csak összedrótozni?

kreativotlet 2011.08.07. 22:15:09

@Tamy16: Igen, össze kell fogni a drótokat, és virágkötözőknél használatos zöld ragasztó szalaggal áttekered a drótokat, és teljesen úgy néz ki mintha szár lenne.
süti beállítások módosítása