Horgolt táska
2011. október 31. írta: kreativotlet

Horgolt táska

Napok óta izgalomban tartott ennek a táskának az elkészítése. Még nincs teljesen készen, mert a bélelése hiányzik, de azért már látható, hogy milyen is valójában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maradék zsenilia fonalból horgoltam, de természetesen bármilyen fonalból meg lehet horgolni. 3 szín kell hozzá.

Ha te is el szeretnéd készíteni, akkor itt most megtalálod a részletes, lépésről-lépésre leírt útmutatót.

1. A barna kis körökkel kell kezdeni. 6 láncszemből kör, aztán 3 láncszem (ez az első kétráhajtásos pálca), majd még 15 db kétráhajtásos pálcát kell készíteni, összesen tehát 16-ot.

Ebből kell összesen 63 db-ot horgolni.

 

 

 

 

 

 

 

A másik színnel körbehorgoljuk, úgy, hogy beleöltünk, majd 8 láncszemet készítünk, és visszaöltünk ugyanabba a pálcába.

Tehát a 16 pálcába 16 db 8 láncszemes szirmot horgolunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha az első virággal készen vagyunk, akkor a következő virágot két szirmánál összekapcsoljuk az előzővel.

 

 

 

 

 

 

 

Kettő szirmot horgolunk össze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Így haladunk, amíg 9 virágot össze nem horgoltunk.

Aztán jön a következő sor ugyanígy, de itt már az előző sorhoz is hozzá kell horgolnunk a virág 2 szirmát. Összesen 7 sort készítünk. Tehát lesz egy téglalapunk, ami 9 x 7 virágból van összehorgolva.

Minden virágnál kimaradt 2-2 darab szirom középen, és most ezeket a szirmokat horgoljuk össze a 3. színnel. 4 láncszemből kört készítünk, majd 2 láncszemet, aztán beleöltünk az egyik szabadon maradt sziromba, majd újból 2 láncszem, és visszaöltünk a kis körbe. Újból 2 láncszem, beleöltünk a következő szabad sziromba, majd vissza a körbe.

Így haladunk körbe, hogy a szabadon maradt 8 szirmot összekapcsoljuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

A táska kiterítve egy 7 x 9 virágból álló négyzet.

Ha ezzel készen vagyunk, akkor már csak a táska befejezése és a fül meghorgolása van hátra.

A szélén szabadon maradt virágszirmokat horgoljuk össze, úgy hogy minden sziromba egy láncszemet öltünk, és így körbe-körbe haladunk amíg el nem érjük a kívánt magasságot.

A 7 virágú oldala lesz a táska eleje és háta. Amikor a 7 virágú oldal közepére érünk a kívánt magasságnál, akkor érdemes egy 10-20 láncszemből álló hurkot készíteni középre, mert ezzel lehet összegombolni majd a táskát.

A fület úgy csináltam, hogy amikor a 7 virágú oldal első virágjához értem, akkor felvettem 10 láncszemet. (Bármennyi láncszemet fel lehet venni, attól függően, hogy milyen hosszú fület akarunk a táskának.) Aztán amikor az utolsó virághoz értem, újból horgoltam rövidpálcákat a táskára, végig a 9 virágon keresztül, majd a másik oldalon is elkészítettem a fület. Annyi sort készítünk, amilyen vastag fület szeretnénk.

A táskát érdemes kibélelni egy erősebb vászon anyaggal. A bélést úgy szabjuk kis, hogy amikor még kiterítve van a táskánk, akkor egy ugyanakkor anyagot szabjunk ki, (vagy egy kicsivel nagyobbat), a sarkait kerekítsük le, és a kész táskánkba kézzel varrjuk bele.

Díszítsük egy szép gombbal, ami a táska összezárására is szolgál, de varrhatunk bele cipzárat is.

Remélem segítettem, hogy el tudj készíteni egy szép táskát!

Szívesen fogadom ha küldesz fotót az elkészült táskáról.

Jó munkát!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativotlet.blog.hu/api/trackback/id/tr393341724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása