Fülbevaló gyurmából
2011. november 19. írta: kreativotlet

Fülbevaló gyurmából

Már évekkel ezelőtt voltam egy tanfolyamon, ahol megtanultam, hogyan is lehet gyurmából ékszereket készíteni. A gyerekek általában szeretnek gyurmázni, de a felnőttek is belekóstolhatnak a gyurmázás örömeibe a süthető gyurmával. Megtanultam, hogy hogyan is lehet gyöngyöket készíteni, kocka vagy szögletes szeletelhető gyurmát kialakítani. A variációk száma szinte végtelen. Mint minden technikának ennek is vannak alap lépései, de ezek nagyon egyszerűek. Persze nem árt, ha az embernek van egy kis kézügyessége, de sok gyakorlással ez  is fejleszthető.

Érdemes jobb minőségű gyurmát vennünk, mert kevesebb a vesződség vele, könnyebben puhul, jobban és szebben lehet vele dolgozni.

130 fokon 20 percig sütöm.

Az interneten nézelődve, nagyon sok szép ékszert készítenek gyurmából.

Már nálunk is kapható elég sok eszköz ahhoz, hogy profi munkát végezhessünk. Nagyon jó hasznát vehetjük a nyújtógépnek, amivel 7-8 féle vastagságúra tudjuk kinyújtani a gyurmát. Ezen kívül kapható többféle sablon ami szintén megkönnyíti a munkánkat.

Most két videót hoztam, amiben a mini tortácska elkészítése látható. Felszeletelve  fülbevalót készíthetünk  az egyes szeletekből.

A két videó hasonló, de mégis más.

Jó gyurmázást!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativotlet.blog.hu/api/trackback/id/tr283397171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása