Lakberendezés - olcsó, egyedi, kreatív
2012. február 17. írta: kreativotlet

Lakberendezés - olcsó, egyedi, kreatív

Mindíg is közel állt hozzám a lakberendezés, a lakásban lévő bútorok ide-oda tologatása. Van aki az állandóságot szereti, hogy a bútorok ugyanazon a helyen állnak évekig. Én szeretem a változatosságot, és időnként a lányaimmal teljesen átrendezzük pl. a nappalit, és olyan mintha új lakásba költöztünk volna.

Egy lakás, vagy ház attól lesz otthon, hogy a saját izlésünknek és kényelmünknek megfelelően rendezzük be. A lakberendezésbe viszont nem csak a bútorok ide vagy oda tologatása tartozik, hanem a dekoráció is. Az apró kiegészítők adják meg a hangulatot.

          forrás:itt

 

Nagyon szeretem a különböző TV csatornák lakberendezési műsorait. Sok jó ötletet lehet kapni, hogy akár fillérekből hogyan tudunk felújítani, vagy részben felújítani egy lakást.

Ötleteket kaphatunk arra is, hogy a meglévő bútorjainkat hogyan tudjuk felhasználni és átalakítani, hogy egy teljesen új külsőben pompázzanak.

Személy szerint sokkal jobban szeretem ha egy régi bútort kell felújítani, mintha a boltba vásároltat állítom be a helyére. Nagyobb kihívást érzek benne, és valahogy számomra személyesebbé válik az otthonom, mert a kezem nyoma is rajta van.

Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok pénzt is meg tudunk takarítani.

Nézzük meg, hogy hol és hogyan tudunk spórolni egy lakásfelújításon, milyen egyszerű ötletekkel tehetjük egyedivé berendezési tárgyainkat.

Nézzük pl. a konyhát:

Tegyük hangulatossá egy saját tervezésű és kivitelezésü mozaikkal!!

Forrás, és még több kép.

Ennek a képnek az elkészítése igazán egyszerű. A folyamatosan összetörő tányérokat, cserepeket ezután nem a kukába kell dobni, hanem gyűjtögetni, és ha már elég sok összegyűlt, akkor tervezhetünk belőle egy ilyen szép képet.

De mi van, ha nincs ennyi törött tányérunk?

Hát nézzünk szét a bolhapiacokon.

De ha az sincs a környékünkön? Akkor itt az internet, ahol pl. a Tesz-Veszen, vagy a Vaterán kutathatunk megfelelő kincsek után.

Szétnézhetünk az étkészletek között. Vagy ha hiányos, vagy darabos kerámiára akadunk, az is jól illeszkedhet a képbe.

Láttam egy olyan mozaik képet fürdőszobába, ahol a csésze letört füle volt a törölköző tartó.

Olcsó és nagyon látványos technika. Ami kell hozzá: idő és türelem. De azt hiszem megéri.

Berendezési tárgyainkat is fejújíthatjuk. Nézzünk pl. egy széket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ötlet erről az oldalról származik, és itt megtalálod a szék elkészítésének menetét is.

De a szék mintájára szekrényeket, komódokat, iróasztalokat is át tudsz alakítani.

Ha nincs a környezetedben olyan bútor amit fel tudnál újítani, akkor lomtalanításokon, bolhapiacokon, vagy az internetes aukciós oldalakon (Tesz-Vesz, Vatera) érdemes nézelődni.

Itt találsz átalakításra váró

- bútorokat,

- könyvespolcokat,

- konyhabútorokat,

íróasztalokat.    

A következő videó megmutatja, hogy pl. egy régi komódot hogyan tudsz felújítani, hogy akár a gyerekszoba dísze is lehessen.

Ha van a környezetedbe a régi szófa, és vállakozol arra  a nem kis feladatra, hogy felújítod, vagy legalábbis megpróbálod, akkor a következő videó adhat egy kis segítséget...

 

De mint már említettem a lakberendezésbe a kiegészítők is nagy szerepet játszanak.

A függőnyök is egy vagyonba kerülnek, nem is beszélve a mutatósabb darabokról. De ha egy olcsóbb egyszínű darab anyagot vásárolunk, és befestjük batikolva, vagy sablon és textilfesték segítségével is, akkor töredék pénzért lehet egyedi  függönyünk.

Az anyagot különböző helyen kötözzük meg, mint ahogy a pólót szoktuk, és festés után egyedi mintázata lesz. Festhetjük egyszinűre, egymással harmonizáló szinűre, vagy akár harsányra is.

Varrhatunk különböző  párnákat, de válogathatunk az aukciós oldalak párna és lakásdekoráció kinálatából is.

Szerintem nem feltétlenül kell drága tárgyakkal, bútorokkal berendezni a lakásunkat, hogy otthon érezzük magunkat, hanem egy-két jó ötlettel a régiből újat tudunk csinálni, és még az alkotás öröme is a miénk lehet.

Sok ember szeret alkotni, csak rá kell vezetni őket, hogy a környezetükben fellelhető tárgyak hogyan válhatnak alapanyaggá, és hogyan élhetnek tovább esetleg egy más funkciót betöltve.

Remélem sikerült egy-két ötletet adni a lakberendezéshez!

 

Ez a bejegyzés a TeszVesz blogger versenyén indul: www.tesz-vesz.hu/bloggerverseny

Jelentkezz Te is!

         

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativotlet.blog.hu/api/trackback/id/tr154123914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása