A szappankészítésről
2010. október 01. írta: kreativotlet

A szappankészítésről

Napjainkban egyre  elterjedtebb foglalkozás a szappankészítés. Tapasztalatból mondom, hogy nagyon érdekes és jó elfoglaltság. Mivel évek óta nem tudtam szappant használni, mert a bőröm valahogy nem bírta, ezért nem is nagyon vásároltam. De mióta a saját készítésű szappanokat használom, azóta megoldódott a bőrproblémám, úgyanis egyáltalán nem viszket tőlük a bőröm. Mivel csak természetes (általában növényi) olajokból készülnek, és nincsenek benne csak természetes összetevők, ezért a bőröm is jól fogadja őket. Nagyon kedvelt nálunk az olívaszappan, a levendulás szappan, a csokiszappannak szerintem nincs párja, de kifejezetten kellemes a fürdés a kecsketejes szappanokkal is. A csokoládé egyfajta bőrradírozó is. Azt mondta egy kedves vevőm, hogy ez az a csoki, amelyik nem hízlal. Hát igen. Ettől nem lehet hízni, de viszont a bőrünket el tudjuk vele kényeztetni. A növényi olajok és a csokoládé valami extra hatást tudnak elérni. A pattanásos bőrre nagyon tudom ajánlani a rózsafa-levendula szappant, mert nagyon jól leszárítják a pattanást anélkül, hogy a bőrt kiszárítanák. A menta-csokis szappan is hűsíti és ápolja a bőrt, egy frissítő fürdőhöz mindenféleképpen ajánlanám. Kisbabáknak kifejezetten ajánlott a natúr olívaszappan.

Most hogy közelednek az ünnepek érdemes már elgondolkozni az ajándéklistánkon. Nagyon személyreszabott és egyedi ajándékot tudunk adni valakinek, ha szappant ajándékozunk neki. De ezt Te is akár el tudod készíteni, (akár a konyhádban is) nem kell hozzá különösebb nagy tudás. De fontos egy-két biztonsági intézkedést betartani. Mivel a szappannak van egy érési folymata is, ezért ha ezt szeretnéd adni ajándékba karácsonyra, akkor ideje nekilátni a készítésnek.

Október közepétől lehetőséged van, hogy elkészítsd saját recepted alapján a szappanodat. Ha érdekel a lehetőség jelentkezzél e-mailben és megbeszéljük.

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativotlet.blog.hu/api/trackback/id/tr692336272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ilke 2010.11.29. 18:12:43

hová lehet mailt küldeni?

kreativotlet 2010.11.29. 18:17:57

@Ilke: vireanki@gmail.com-ra tudsz üzenetet küldeni

böbe7 2011.03.03. 19:25:56

Nagyon szertném a szappan készitést megtanulni, ha mód van rá kérlek segits benne. Tanfojamra nem bírok menni mivel nagyon távol lakom.
Üdv Böbe
süti beállítások módosítása